Som det första makeupmärket i Sverige introducerar FÄRG nu en företagsakademi – FÄRG Business Academy – som ett helt nytt ben i verksamheten. Det blir en uppsättning kurser och utbildningar där framförallt kvinnor och icke binära i skönhetsbranschen får lära sig mer om försäljning, marknadsföring, investeringar och att starta eget företag.

”Jag har alltid vetat att FÄRG är så mycket mer än bara ett makeupmärke. FÄRG är empowerment – och finns det något bättre sätt att visa det än genom att hjälpa människor stå starka och nå sina mål?”, säger Birgitta Lagerholm, VD och grundare.

Birgitta tyckte att det saknades något på marknaden för alla de som har utbildat sig inom skönhet och som vill komma vidare. Med Birgittas breda utbildning och erfarenhet inom affärsstrategi, marknadsföring, företagsledning och affärsutveckling föll det sig naturligt att inrikta de första utbildningarna på FÄRG Business Academy mot försäljning, marknadsföring och att starta eget företag.

”Vi ser det hela tiden”, säger Birgitta. ”En utbildar sig inom ett yrke en brinner för och sedan händer ingenting. Det här vill FÄRG förändra. Vi har över 22 års erfarenhet – från vårt systerföretag Makeupstudion Education – av att hjälpa makeupartister, hårstylister, spraytanspecialister och fransförlängare framåt i sina karriärer.”

Det kan vara förvirrande när man kommer ut från en utbildning och ska sätta igång med sin nya karriär. Ska man bli egen företagare? Eller anställd? Vilken företagsform ska man ha? Hur prissätter man? Är det egentligen smart att ha en lokal? Hur ska man marknadsföra och vilken målgrupp ska man inrikta sig mot? FÄRG Business Academy hjälper till med alla dessa frågor.

Tillsammans med FÄRG jobbar man igenom sina förutsättningar och skapar en tydlig bild av hur man ska gå vidare. FÄRG arbetar både med webinarium, workshops, föreläsningar och onlinestudier för att skapa en utbildningsmix som fungerar både för lärandet och tillgängligheten.

FÄRG Business Academy finns för att markant öka chanserna att lyckas med sin nya karriär.

Enlighten. Empower. Enjoy.

Läs mer på www.färgbusinessacademy.se